diumenge, 29 d’agost del 2010

Amritsar


Amritsar allotja el temple daurat, un lloc de peregrinatge dels sikhs, un grup religios procedent del Punjab, clarament reconeixible pels seus turbants. Els peregrins s'allotgen alla mateix, en grans espais compartits, i hi ha un espai per turistes on dormim nosaltres. Esta col.lapsat, i ens hi encabim com podem, compartint llit i per terra.


Arriba gent de tot arreu, i es passegen, es banyen, fan ofrenes. Per nosaltres es un espectacle de colors, de gent, d'espiritualitat... L'India tal com ens l'imaginem i ens la pinten. Amb la calor, els cants durant les 24 hores del dia, i el cansament que portavem per que no dir ho, entres com en un estat de pau i de meditacio, i et dediques a fer fotos per intentar copsar un ambient que no es deixa empaquetar en una foto.


Amritsar es el so musical dels plats de metall, que es renten despres de servir apats massius als peregrins, un so que es barreja amb els cants que no s'aturen en tot el dia. I es els colors dels saris i roba que estenen els peregrins, per assecar al sol.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada