dijous, 10 de març del 2011

Huanchaco i Trujillo

Huanchaco es una platja de surfistes, prop de Trujillo. És conegut pels caballitos de totora, que són les barques que utilitzaven fa molts anys els pescadors de civilitzacions més antigues i encara se n'utilitzen. Es diuen caballitos perque pujaven a la barca aixerrancats, amb els peus penjant a l'aigua.

Decidim quedar-nos alla perquè es mes tranquil que Trujillo i aixi veiem el mar cada dia. Es un lloc que t'atrapa perque, sense ser una platja molt maca, anem a parar a un hostal molt acollidor, amb vista al mar. Els dies passen entre fer ioga, menjar mes i mes cebiche, fer el cafe amb un pastis a la tarda, veure les postes de sol, i llegir a les hamaques de l hostal.  Coincidim amb el Carnestoltes alla, pero es bastant pobre.

Mirem de deixar un petit espai per veure Trujillo, i les runes de la cultura Moche, les Huaca del Sol y la Luna, i Chan Chan. La veritat es que ho estan reconstruint encara, i treballant per habilitar mes zones per ser visitades, pero es forca interessant, el museu de la Huaca de la Luna, i com aquesta cultura cobria el temple i el reconstruia de nou a sobre, de manera que hi ha 5 temples un sobre l-altre corresponents a etapes diferents...

A Huanchaco tambe descobreixo l awale, el joc africa de les llavors, que ens acompanya els vespres amb la Katia. Trobo que es un joc amb una filosofia preciosa.













Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada