divendres, 3 de setembre del 2010

fent vipasana

Vipasana vol dir introspeccio. Hi ha qui fa estades anomenades Vipasana, 7-10 dies en silenci, els mes avancats, mes temps, meditant, fent nomes un apat al dia i dormint poc. El sentit que te, es superar els sentiments i pensaments negatius, treballar per la pau interior, a traves de la concentracio i de l'analisi dels pensaments que ens van venint.

A mi m'atreu la idea pero no en tenia ganes, em feia com una mica de mandra, i no estant sola, no em venia de gust tancar-me en silenci en un lloc, ja tindre temps d'estar sola amb els meus pensaments. De tota manera els nostres dies a Dharamsala acaben sent com un vipasana alternatiu. D'alguna manera, no es el lloc on voliem estar, pero aprenem a gaudir del present, dels pocs raigs de sol quan n'hi ha, de veure ploure, acceptar que tindrem la roba i la motxilla humida fins que no marxem d'alla... Es curios, quan surt un raig de sol, la gent s'activa rapidament i es posa a rentar i estendre la roba. I aixo fem, que surt el sol, aprofitem per fer unes coses, quan no surt, aprofitem per fer altres coses.

Al curs de meditacio ens deien que els pensaments son com nuvols, son passatgers, tota una llico en un lloc que no para de ploure, pots aferrar-te als nuvols i lamentar-te'n o deixar-los passar.

I pensem que si l'any passat vam anar als teachings del Dalai Lama, i vam tenir la teoria, aquest any tenim la part practica.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada